Βιβλιοθήκη

Η Βιβλιοθήκη της Ιεράς Μονής, ο «Ναός» μετά τον Ναό και η «Τράπεζα» μετά την Τράπεζα, δυστυχώς δεν έμεινε αλώβητη από τις δύο πυρκαγιές του 1890 και του 1917. Καταστράφηκε ολοσχερώς.

Σήμερα στεγάζεται στη νέα πτέρυγα της Μονής. Ο πυρήνας της δημιουργήθηκε από την δωρεά μέρους των βιβλιοθηκών των μακαριστών Π. Χρήστου, Αντ. Παπαδόπουλου, Χ. Κρικώνη και Προδ. Ακανθόπουλου, που διετέλεσαν Καθηγητές της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο προσανατολισμός της είναι κυρίως θεολογικός, με μία εξειδίκευση, κατά το δυνατόν, σε θέματα αγιολογικά (βίοι και εγκώμια αγίων, ιερές ακολουθίες και άλλα συναφή).

Ο συνεχής εμπλουτισμός και η διαρκής ενημέρωση της Βιβλιοθήκης, σε όλους τους τομείς του επιστητού, αποτελεί στόχο της Ιεράς Μονής, ώστε να ανταποκρίνεται όσον το δυνατόν καλύτερα στις ανάγκες της διαρκώς μεταβαλλόμενης κοινωνίας μας.

Η Βιβλιοθήκη στεγάζεται στο κτίριο του Κέντρου Αγιολογικών Μελετών (οδ. Ερμού 34) και είναι ανοικτή για το κοινό κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και συνεννοήσεως με την Υπεύθυνη.

Η Βιβλιοθήκη δεν λειτουργεί ως δανειστική. Ωστόσο, διαθέτει φωτοτυπικό μηχάνημα για την εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων.

Τηλέφωνο: 2310 252639 (κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες).