Καλώς ορίσατε στον επίσημο ιστότοπο
της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης.
 

— ΑΠΟ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ —

 

Πνευματικό συμπόσιο για τον Αρχιμανδρίτη Γεννάδιο Διακάκη
στην Ιερά Μονή Βλατάδων (15-10-2022)

Πνευματικό συμπόσιο για τον Αρχιμανδρίτη Γεννάδιο Διακάκη στη Μονή Βλατάδων

Την ανεξίτηλη μνήμη του σεβασμίου Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης Αρχιμανδρίτη π. Γενναδίου Διακάκη (1916-1984) θα τιμήσουν το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022 με Θεία Λειτουργία και πνευματικό συμπόσιο στην Ιερά Μονή Βλατάδων Θεσσαλονίκης όσοι είχαν την εξαιρετική ευλογία να μαθητεύσουν κοντά του και να εμπνευσθούν από το παράδειγμά του.
Ο μακαριστός αρχιμ. Γεννάδιος καταγόταν από επιφανή οικογένεια της Θεσσαλονίκης, είχε σπουδάσει φιλολογία, θεολογία και ιατρική, ήταν γλωσσομαθής και υπηρέτησε ως αλεξιπτωτιστής έφεδρος αξιωματικός στη Μέση Ανατολή στο Ρίμινι και στη Κορέα.

Σε ώριμη ηλικία εντάχθηκε στον κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, όπου διακρίθηκε για τη φιλάνθρωπη ποιμαντική του διακονία, το εκκλησιαστικό του ήθος, το ανοικτό πνεύμα του και την αγιοπνευματική του εμπειρία.

Πρόγραμμα
7.30 – 10.00: Όρθρος, Θεία Λειτουργία, Επιμνημόσυνη Δέηση

10. 00 – 10.30: Διάλειμμα

10.30 – 13.00 (Αμφιθέατρο του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών): Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος και άλλα πνευματικά παιδιά του μακαριστού Γέροντα σκιαγραφούν την προσωπικότητά του.

Συντονιστής: Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, Ηγούμενος Ιεράς Μονής Βλατάδων Θεσσαλονίκης.

13.00: Δεξίωση